Tanssikengät Netistä

Ostaisiko tanssikengät netistä?

Monet ovat sitä mieltä, ettei tanssikenkiä voi tilata netistä. Joskus kuitenkin tämä voi olla ainoa mahdollisuus, jos haluamiasi kenkiä ei kukaan myy Suomessa tai et kertakaikkiaan löydä itsellesi sopivia tanssikenkiä.

Minultakin kysytään usein eri kenkävalmistajan malleista ja – niin mielelläni kuin tilaisinkin kaikkia mahdollisia merkkejä ja malleja – en valitettavasti vielä pysty tilaamaan mitä tahansa. Siispä kirjoitankin nyt aiheesta tanssikengät netistä ja muutamia vinkkejä siihen liityen. Toivon, että tästä olisi apua sinulle, joka et ole löytänyt sopivia tai haluamiasi malleja Suomesta.

Tanssikenkien ostaminen netistä on mahdollista ja käsittääseni melko monet ovat myös onnistuneet hankkimaan hyvät tanssikengät tilaamalla. Tässä muutama hyvä vinkki, mitä kannattaa huomioida ja lopussa liuta linkkejä nettikaupoista.

1) Tanssikenkien on hyvä olla napakat, eli valitse oikea koko. Itse suosittelen asiakkailleni  vähintään puoli numeroa pienempää kokoa kuin mitä normaali jalkineet ovat. Eli mikäli ulkojalkineesi ovat kokoa 37, suosittelen kokoa 36½ tai jopa kokoa 36 tanssikengiksi. Mitä enemmän kengässä on korkoa, sitä kovemmalle koetukselle kenkien päälipuolinen nahka joutuu, eli se myös venyy käytössä.

Tanssikenkien koot on yleensä merkitty joko UK tai US koko-merkinnöillä. Oheisesta taulukosta voit tarkistaa miten Euroopan kokomerkinnät ovat suhteessa näihin kokoihin.

2) Jotkut valmistajat ilmoittavat koon lisäksi kengän sisämitan – siis pohjan pituuden. Mittaa siis jalkapohjasi pituus pisimmän varpaan kohdalta ja mikäli onnistut, voit mitata myös tanssikenkiesi pohjan pituuden.

3) Tarkista palautusoikeus. Yleensä palautus on mahdollista, mikäli kengät ovat täysin käyttämättömät, eikä niissä näy pienintäkään käytönjälkeä. Muista siis sovittaa kenkiä varovasti matolla, jotta pohjiin ei tule naarmuja (etenkin nahkapohjaisia kenkiä). Myös kengän pintanahkaa kannattaa käsitellä varoen, eli vältä kengät taivuttelua päkijän kohdalta.

4) Tarkista lähetyskustannukset ja mahdollinen tullimaksu. Pyydä myyjää ilmoittamaan lähetyskulut. Tullimaksun pystyt tarkistamaan tullin kotisivuilta, josta löytyy myös esite nettiostosten tekemisestä. Tullimaksu eli maahantuontivero on nahkakengille  8%. Lisäksi maksettavaksi tulee arvonlisävero 23%. Hinta saattaa siis nousta melko korkeaksi. Voit arvioida näin paljonko kengät tulevat lopulta maksamaan.

Eu:n sisällä nettiostosten tekeminen on melko vaivatonta. Tullia ja arvonlisäveroa ei tarvitse maksaa EU:n sisällä tilatuista tuotteista.

5) Puskaradio. Kysy vinkkejä tanssituttaviltasi millaisia kokemuksia heillä on netistä tilatuista tanssikengistä. Itse olen kuullut että kengät ovat poikkeuksetta tulleet perille. Ongelmana on yleensä ollut väärä koko.

Turvallisin tapa hankkia kengät netistä on silloin, kun tunnet valmistajan mallin ja koon. Eli mikäli sinulla on nyt hyvät kengät – voit  huoletta tilata samat kengät jostakin nettikaupasta.  Melko luottavaisesti voit myös tilata silloin, kun haluat testata saman valmistajan toista kenkämallia. Mallit kuitenkin poikkeavat toisistaan myös lestien suhteen, vaikka valmistaja on sama – eli silloin suosittelisin ottamaan yhteyttä joko myyjään tai kengän valmistajaan. He voivat kertoa, onko malli muita heidän valmistamia malleja kapeampi tai leveämpi – tai poikkeaako se muuten muista heidän myymistään malleista.

Jos kuitenkin käy niin, että netistä ostetut kengät ovat epäsopivat, kannattaa ottaa selvää palautuksesta ja palautuskustannuksista. Jos et viitsi lähteä kenkiä palauttamaan myyjälle, voit aina myydä kengät eteenpäin Suomessa. Toki kengät ovat ns. sitten  “käytetyt”, toisin sanoen uuden hintaa et ehkä saa kengistä – mutta käyvän hinnan voit toki kengistä saada.

Eksoottiset kengät kiinnostavat jo siksi, että usein ne ovat myös ainoaa laatuaan Suomessa.  Tango Roomin secon hand palstalle voit esimerkiksi  jättää ilmoituksen myytävistä tanssikengistä, olen lisännyt myös muita foorumeita ko. sivustolle – missä on mahdollista kaupata omia tanssivaatteita ja kenkiä. Kannattaa myös  vinkata omia tanssiystäviä asiasta, tai kirjoittaa erilaisille tanssipalstoille tai keskustelufoorumeille myytävistä kengistä.

Voit myös pyytää lupaa siihen, että saisit tuoda kengät tanssikurssillesi tai oman lajisi tanssitapahtumaasi. Jos järjestäjä antaa luvan tähän, jätä kengät näkyvälle paikalle ja liitä  lappu jossa on selvästi omat yhteytietosi ja pyytämäsi hinta.

Kuulisin mielelläni  palautetta teiltä jotka ovat tilanneet tanssikengät netistä – kokemuksia ja vinkkejä muille nettiostoksia harkitseville. Mistä ostit kengät  ja mitä opit!  Kirjoita siis vinkkisi minulle, lisään ne tähän blogiin!

info(at)tangoroom.com

Onnistuneita nettikauppoja toivottaen,

Tango Room

 

Keräsin oheen linkkejä, mistä tanssikenkiä voi tilata. Vakuutta näiden kauppiaoiden toiminnasta ja luotettavuudesta minulla ei kuitenkaan valitettavasti ole.  Päivitän ja lisään listaan vähitellen lisää nettikauppoja (ja ilmoita toki – jos tiedät hyvistä linkeistä, joita tässä ei ole)!

Lisään asiakkaiden kokemuksia nettitilauksista, lyhyen kommentin linkin perään. Joten lähetä toki kokemuksesi tiedoksi myös muille!

Tangokenkiä Euroopasta nettitilauksena:

https://www.lisadore.com/ (Hollanti ym.)

http://www.coleccionlarecoleta.com/wp/

http://www.lescarpedianita.it/ (Italia)

http://cocotangoshoes.com/

 http://www.rossolatino.com/ (italia)

http://www.officinatanguera.it/ (italia)

www.madamepivot.it/ (Italia)

 http://www.tangotacion.com/ (Hollanti)

http://shusheta-tangoschuhe.com/ (Saksa)

 http://www.eds-tanzschuhe.at/ (Saksa)

http://kokorotetangoshoes.weebly.com/ (Saksa, Kreikka)

Nettikauppoja Euroopassa

(mm. salsa, lattarit, kilpatanssi, lavatanssit):

http://www.diamant.net/

http://www.dance-art.com/

http://freedusa.com/

http://www.sansha.com/

http://www.rumpf.net/

http://www.movedancewear.com (UK, yms.)

http://www.internationaldanceshoes.com/ (UK- hyviä kokemuksia, ok laatu!)

http://www.dancemakers.lt/ (Liettua)

http://www.eds-tanzschuhe.at/ (Saksa)

http://www.supadance.com/ (UK -hyviä kokemuksia, laadukas merkki!)

 

Tanssikenkiä Nettikaupat USA, Canada, Argentiina (sving, lavatanssit, salsa, lattarit, vakiot)

http://balloshoes.homestead.com/Index.html  (sneakers, salsa, trendikkäitä malleja)

http://www.gabellinishoes.com/ (miesten sneakers, erikoisia malleja)

http://burjushoes.com/ (naisten näyttävät salsakengät)

http://www.dancestore.com/ (Sving-kengät)

www.naturalspin.com/

http://www.ballroomspirit.com/

http://www.danceshoesonline.com/home.php (USA – hyviä kokemuksia tilaamisesta, edullisempia vaikkakin laadultaan hieman heikompia)

 

 

Tangokenkiä Argentiinasta ja USAsta nettitilauksena:

https://dni-tango.com/store/

http://darcosdanceshoes.com/

www.gretaflora.com/

http://www.arikanerguiz.com/

http://www.tango-wear.com/

http://www.madreselvazapatos.com.ar/

http://www.diva-boutique.com/

http://www.22tangoshoes.com/

http://www.tangoleike.com/

http://tangazos.com/

http://www.julia-bella.com/

http://www.mrtangoshoes.com/ (vain miesten tangokenkiä)

http://www.ballroomspirit.com/

http://www.arikanerguiz.com/

http://www.4corazones.com/ (harjoituskengät, miesten kengät, miesten vaatteet)