Tanssikenkien hoito ja korjaaminen

Vinkkejä tanssikenkien korjaamiseen ja huoltoon

Korko

Korkoa on mahdollista lyhentää. Hyvä suutari voi lyhentää 1-1,5 cm korkoa. Eli esim. 8 cm korkoa voi lyhentää 1 cm.

P1120337

Tangokengät usein tehdään tietyllä korolla ja joskus korko voi olla käyttäjälleen liian korkea. Helsingissä esimerkiksi eräs asiakkaistani on käynyt lyhentämässä korkoja Malmin Suutarilla. Jälki oli hyvää ja ammattimaista.

Nova Paja

 

Korkolappuja olen itse vaihtanut Helsingissä mm. Ruoholahden suutarilla. He tekivät erittäin hyvät korkolaput kilpatanssikenkiin. En muista mistä materiaalista korkolappu tehdään, mutta se oli kestävä ja sopivan kova ja pitävä. Se oli myös täydellinen kilpatanssiparketille. Uusissa kengissä on yleensä liian kova ja teräväreunainen korkolappu, siksi korko lappu on suositeltavaa vaihtaa.

Ruoholahden Suutari

images

 

 

Mokkakenkien puhdistus

Mokkapintaiset kengät on hyvä käsitellä uutena mokkanahalle tarkoitetulla värittömällä sprayllä. Käytössä vaaleat ja värilliset mokkakengät saattavat tummua ja likaantua, joten silloin voit koittaa puhdistaa kenkiä mokka/nupukkiharjalla.

Harjoja myydään mm. Stokmannilla ja Biltemassa.

Tanssikenkien hoitoon liittyviä vinkkejä voit lukea myös Tanssitarvikkeen Blogista!

Kenkäfriikin sivustolta löytyy hyviä yleisohjeita kenkien hoitoon.

 

Liukuesteet

Liukueste korkokenkien sisään. Joskus kenkien päkijäkohta on liukasta materiaalia. Mokkavuorattu kenkä ei yleensä luista, mutta kiiltäväpintainen tai kangaspintainen sisäpohja voi olla liukas.

Wolford myy Stop Slipping silikoniliuskoja. Ne ovat ohuet ja pysyvät hyvin paikoillaan.

stop slipping 95400

Silikonityynyt. Silikonityynyt voi laittaa korkokenkien sisään päkijän kohtaa pehmustamaan. Näitä saa tavallisista tavarataloista. Näitä on monia eri merkkejä, mm. Scholl valmistaa silikonityynyjä.

1-pari-geeli-silikoni-tyyny-pohjalliset-top-kengat-pad