Tanssikenkien Venyttäminen

Nahkakenkien venytys

Joskus kyseeseen tulee nahkakenkien venytys. Pääsääntö on, että tanssikengät ovat napakat uutena. Jos kuitenkin käy niin, että useamman tunnin tanssimisen jälkeen kengät puristavat sivusuunnassa tai painavat – voit harkita kenkien varovaista venyttämistä suutarilla (mikäli ne ovat nahkaa). Satiini tai kangasvuorattuja kenkiä on vaikea venyttää. Ne toki muotoutuvat käytössä myös jalkaan, mutta ne eivät ole samalla tavalla venytettävissä kuin laadukkaat nahkakengät.
Olen myös neuvonnut asiakkaita käyttämään kenkiä kotona paksumman sukan kanssa, jolloin ne myös venyvät vähitellen.
Hauska artikkeli jossa neuvotaan miten tanssikenkiä voi venyttää löytyy täältä. En ole kikkaa kokeillut, mutta uskon että siitä voi olla apua!
Turun Sanomat 1.7.2010 artikkeli “Vääränkokoisesta poppoosta sopiva

142924

Jokin aika sitten kuulin eräältä asiakkaaltani että hän oli venyttänyt tanssikenkien ompelu/saumakohtaa suutarilla. Saumat venyvät huonosti ja siksi kannattaakin kiinnittää jo ostovaiheessa huomiota siihen, että saumat ja remmit/nyörit eivät hirveästi paina kenkiä sovitettaessa. Mutta on siis myös mahdollista venyttää nahkakenkien saumoja! Tällöin suutari avaa ommellun saumakohdan ja venyttää nahkaa ja ompelee sauman takaisin. Asikkaani kertoi että hän oli käyttänyt kenkiä Helsingin Katajanokan suutarissa. Suutari on Haraldin Kenkä, Luotsikatu 5, Helsinki. Puh. 044 299 0025. Työn jälki oli loistavaa!

Taitava suutari siis osaa auttaa monenlaisissa ongelmissa. Kannattaa siis kysyä apua ja neuvoja omalta suutariltasi!