Tanssikenkien korko?

Korkojen kera vai ei?

Tanssikenkien korot vaihtelevat tanssilajin ja tanssijan yksilöllisten mieltymysten mukaan.

Argentiinalaisessa tangossa naiset usein suosivat korkeaa korkoa. Naisten kengissä korkoa voi olla 5-10 cm. Korko on voi olla piikkikorko, eli aivan kapea, tai se voi olla paksumpi. Oma kokemukseni on, että argentiinassa valmistettujen kenkien korko on usein aika kapea. Ohessa kuva erittäin korkeasta kapeasta tangokengästä ja aivan matalasta tangokengästä.

  Kapea piikkikorko 8,5-10 cm, tangokengät

5 cm korko, tangokengät

 

Naisten lattarikegissä (siis suomeksi latinalaistanssikengät), joita myös paljon käytetään salsassa ja muissa Etelä-Amerikkalaisissa latinalaistansseissa, korko vaihtelee aivan matalasta hyvinkin korkeaan. Keskimäärin korko on usein 5 – 7 cm välillä ja korko on yleensä alaspäin levenevä. Tämä luonnollisesti lisää kengän tukevuutta. Tässä muutama kuva näistä koroista.

”Latin Heel” 6 cm

 

Matala 5 cm ”Latin Heel”-mallinen korko

 

Miesten tangokengissä suositaan kuulemani mukaan spanish heeliä (espanjalaista korkoa), joka olisi miesten kenkien sarjassa se keskimmäinen korko. Tässä muutama kuva, vaikka eivät kovin selviä olekaan. Tämä korko on noin 3 cm, ehkä hieman alle. Mikäli tämä tieto ei pidä paikkansa, oikaiskaapa toki minua! Satuin vain kuulemaan tämän eräältä pitkänlinjan tanssijalta.

”Spanish Heel” -tangokengät

Näkyy vähän heikosti, mutta keskimmäiset näistä ovat spanish heelillä varustetut.

Lattareissa ja show-salsassa suositaan miesten lattarikenkiä cuban heel- korolla. Nämä ovat ne kaikkein korkeimmat miesten kengät ja korko on noin 4 cm.

”Cuban Heel” -latinalaiskengät

 

Vakiokengät ovat yleensä matalia ja suomessa suurin osa lavatanssijoista käyttää matalakantaista tanssikenkää. Matalien tanssikenkien korko on noin 2 cm.

”Low Heel” -vakiokengät

 

 

Tässä muutama linkki, josta löytyy arvokasta lisätietoja kenkien hankinnasta!

Dance Sport, UK

Kenkien eri maiden käyttämistä kokomerkinnöistä lisätietoa ja kokolaskuri!

Kenkien ulkomaiset koot