Tanssivaatteet

Sillävälin, kun pieni Tango Room putiikki kasvaa henkisesti ja materiaalisesti kohti tanssijoiden unelmakauppaa – jossa myydään juuri sellaisia tanssivaatteita joista kukin tanssifriikki on haaveillut –  kirjoitan tanssivaatteista 🙂

Kuva: Verkkokauppa  Dawanda
http://en.dawanda.com/product/26534965-Hose-Calvi—Groesse-M—Tangohose-Flatterhose

Tanssivaatteen vaatimukset

Tanssivaatteen vaatimukset ovat korkeat. Sen pitää hengittää. Sen pitää joustaa tai materiaalin pitää sallia liikkuvuus. Sen pitää olla rypistymätön, jonka voi vetäistä matkalaukusta päälle. Sen pitää kuivua nopeasti. Materiaali pitää olla miellyttävää ihoa vasten sekä vaatteen kantajalle että tanssiparille. Sen pitää istua hyvin päälle ja mieluiten vielä korostaa tanssin kaunista liikekieltä katsojille.

Ei ole helppo yhtälö.

Usein tanssivaatteet ovat urheilullisia, jumppa/luistelu/tanssitreenivaatteita, jotka on valmistettu jonkin sortin urheilukankaasta. Mallit vaihtelevat urheilullisista klassisiin perus hameisiin, housuihin, toppeihin ja paitohin.

Treenivaatteet ovatkin asia erikseen. Näitä ovat urheiluliikkeet ja tanssiputiikit pullollaan. Sen sijaan tanssi-iltoihin sopivat juhlallisemmat topit, hameet, housut, paidat, miesten housut ovatkin jo kiven alla. Moni on löytänyt lyömättömän hyvän mekon, hameen tai housut tavallisesta vaatekaupasta.

Kuitenkin osa tanssijoista haluaisiva hivenen eksotiikkaa, uskallusta, uusia yllätyksellisiä leikkauksia, seksikkyyttä, sensuellia tuulahdusta, värien ilotulitusta tai klassista naisellisuutta/miehekkyyttä tanssivaatteisiinsa.

Olen seurannut sivusta tangovaatemuotia, joka on jo käsite – myös meillä Suomessa. Käsitteitä ovat mm. erilaiset tango pantsit; Babucha pants, Turkish pants. Yhtälailla puhutaan salsamuodista. On kuubamekkoja, -toppeja ja miesten lakkeja – mitä lienevätkään nimeltään. Nopeasti käsityksen tanssimuodista saa, kun pistäytyy ulkomailla kansainvälisillä tanssifestivaaleilla. Myös huippuopettajien tanssivaatetyyliä jäljitellään. Näitä voi ihailla Youtubessa.

Hakusessa on siis tyyllikkäitä, myös juhlaan sopivia vaatteita, jotka hengittävät, pysyvät päällä kovassakin vauhdissa, ovat miellyttäviä ihoa vasten, leikkauksiltaan naisellisia tai yllätyksellisiä, toimivat monessa tilanteessa ja ovat helposti yhdistettävissä. Ja tietenkin se helppohoitoisuus! Tanssimatkalla ei ole aikaa silitellä vaatteita.

Materiaalit

Yleensä tanssivaatteet ovat esim. mikrokuitua, viskoosin ja spandexin sekoitetta tai polyesterin ja PBT sekoitetta.

Ihoavasten luonnollisimmat olisivat puuvilla, pellava ja silkki. Itse suosin näitä tanssivaatteina, mutta ne eivät täytä tanssijan vaatimuksia (kuivumisen ja rypistymättömyyden suhteen ainakaan).

Toinen asia sitten on kuinka paljon kemikaaleja kukin haluaa tanssivaatteessaan kantaa. Mutta siitä ei enempää tässä yhteydessä – asia on tärkeä – mutta yritän löytää myöhemmin hyvän linkin tänne – mistä löytyy lisätietoa näistä niin kutsutuista myrkyllisistä vaatteista.

Miesten tanssivaatteet

Miesten tanssivaatteita kysytään paljon. Eikä ihme, niitä on tällä nimellä hyvin vähän tarjolla Suomessa.

Saamani asiakaspalautteiden perusteella miehet etsivät hyviä tanssipaitoja ja housuja.

Paidan pitää istua hyvin, sen pitää sallia liikkuminen (ei siis saa kiristää tai jäädä lyhyeksi), se pitää pystyä pukemaan myös housujen päälle siten, että paidan helma on sopivan pituinen. Tanssipaikoilla näkee usein miesten vaihtavan paitaa pari kertaa illassa. Tämä on huomaavainen ele tanssiparia kohtaan, mutta onko olemassa paitamateriaalia joka kestäisi koko illan tanssit?

Sitten ne housut. Niiden pitäisi myös läpäistä kaikki alussa mainitut vaatimukset materiaalin hengittävyyden, miellyttävyyden, istuvuuden, liikkuvuuden, tyylikkyyden/trendikkyyden suhteen.

Jos sinulla on tietoa vaatemerkistä, valmistajasta tai muita kokemuksia – joista olisi hyötyä muille tanssijoille- kirjoita toki vinkkisi minulle. Kerään mielelläni hyödyllistä tietoa, hyviä kokemuksia ja linkkivinkkejä tanssivaatteiden ostospaikoista!

Sillävälin Tango Room kasvakoot kohti unelmien tanssikauppaa…

info(at)tangoroom.com

Tanssivaatteiden Linkkivinkit:

https://www.lisadore.com/lisadore-dance-wear (naisille vaatteita, Alankomaat)

http://www.tanguerodesigns.com/ (miesten paitoja / USA)

http://www.enganchetango.com.ar/ (naisille tangovaatteita / Argentiina)

http://tangotrousers.com/ (miesten tangohousuja /Turkki)

http://www.tangolace.com/ (tangovaatteita / Unkari)

http://stephans-online.de/onlineshop/ (tangovaatteita / Saksa)

http://knusdesign.com/ (Tangovaatteita, miesten housuja / Islanti)

http://www.mavalou.com/  (Tangovaatteita naisille / Saksa)

 

Suomessa tanssivaatteita myyvät:

My Lento (Ttangovaatteita, Turku)

TangoPiantao (Tangokengät ja vaatteet, Tampere)

La Fabrica del Tango (Tangokengät ja vaatteita, Tampere)

Design HennaPauliina

http://www.michiko.fi/

http://www.miatuote.fi/

http://www.urheiluareena.fi/shop/

http://www.jazzette.fi/ (mm.UFO housuja)

Tanssitarvikkeita (rannekelaukut ym.)

http://www.fringefashions.com/ (USA)