Tanssikenkien hoito ja korjaaminen

Vinkkejä tanssikenkien korjaamiseen ja huoltoon

Korko

Korkoa on mahdollista lyhentää. Hyvä suutari voi lyhentää 1-1,5 cm korkoa. Eli esim. 8 cm korkoa voi lyhentää 1 cm.

P1120337

Tangokengät usein tehdään tietyllä korolla ja joskus korko voi olla käyttäjälleen liian korkea.

Helsingissä esimerkiksi eräs asiakkaistani on käynyt lyhentämässä korkoja mm. seuraavilla suutareilla:

Nova Paja (Malmi Helsinki)

Stokkan Suutari (Keskusta Helsinki)

Jos tarvitset mitä tahansa hyvää suutaripalvelua, erittäin siistiä ja ammattitaitoista jälkeä tekee Katajanokan suutari. Hän tekee nimittäin kenkiä mittatilaustyönä  – ja osaakin siitä syystä neuvoa lähes missä tahansa pulmassa! Eräs asiakkaani kävi korjaamassa upeat tangokenkänsä, jossa pitsipäällys ja nahkaa – suutari oli erittäin kauniisti venyttänyt saumaa ja ommellut siististi pitsipäällyksen! Vahva suositukseni siis tälle Katajanokan suutarille, jonne olen itsekin vienyt kenkiäni korjattavaksi.

Haraldin Kenkä (Katajanokka, Helsinki)

 

Korkolappuja olen itse vaihtanut Helsingissä mm. Ruoholahden suutarilla. He tekivät erittäin hyvät korkolaput kilpatanssikenkiin. En muista mistä materiaalista korkolappu tehdään, mutta se oli kestävä ja sopivan kova ja pitävä. Se oli myös täydellinen kilpatanssiparketille. Uusissa kengissä on usein liian kova ja teräväreunainen korkolappu, siksi korko lappu on suositeltavaa vaihtaa. Perinteisesti argentiinalaisen tangon kenkiin ei tarvitse korkolappua vaihtaa, kuten kilpatanssikenkiin – usein korkolappu on tangokengissä hyvää materiaalia. Joskus korkolappu saattaa toki kulua nopeasti. Tarkkaile siis ettei korkolappu kulu kengän korkoon asti, muuten se vahingoittaa korkoa ja korjaaminen on kalliimpaa.

 

Ruoholahden Suutari

images

 

 

Mokkakenkien puhdistus

Mokkapintaiset kengät on hyvä käsitellä uutena mokkanahalle tarkoitetulla värittömällä sprayllä. Käytössä vaaleat ja värilliset mokkakengät saattavat tummua ja likaantua, joten silloin voit koittaa puhdistaa kenkiä mokka/nupukkiharjalla.

Harjoja myydään mm. Stokmannilla ja Biltemassa.

Tanssikenkien hoitoon liittyviä vinkkejä voit lukea myös Tanssitarvikkeen Blogista!

Kenkäfriikin sivustolta löytyy hyviä yleisohjeita kenkien hoitoon.

 

Liukuesteet

Liukueste korkokenkien sisään. Joskus kenkien päkijäkohta on liukasta materiaalia. Mokkavuorattu kenkä ei yleensä luista, mutta kiiltäväpintainen tai kangaspintainen sisäpohja voi olla liukas.

Wolford myy Stop Slipping silikoniliuskoja. Ne ovat ohuet ja pysyvät hyvin paikoillaan.

stop slipping 95400

Silikonityynyt. Silikonityynyt voi laittaa korkokenkien sisään päkijän kohtaa pehmustamaan. Näitä saa tavallisista tavarataloista. Näitä on monia eri merkkejä, mm. Scholl valmistaa silikonityynyjä.

1-pari-geeli-silikoni-tyyny-pohjalliset-top-kengat-pad